*Nettavisen* Nyheter.

Rajapaksa vant presidentvalget på Sri Lanka

 

En gutt bærer et bilde av Gotabaya Rajapaksa i Colombo på valgdagen på Sri Lanka. Rajapaksa vant presidentvalget. Foto: AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Tidligere forsvarsminister Gotabaya Rajapaksa vant presidentvalget på Sri Lanka, viser offisielle valgresultater.

17.11.19 11:29

Den 70 år gamle pensjonerte oberstløytnanten Gotabaya Rajapaksa vant med 52 prosent av stemmene, viser resultater fra valgmyndighetene.

Også de foreløpige valgresultatene viste at Rajapaksa kom til å vinne, og han erklærte valgseier flere timer før de endelige resultatene var klare.

Han vil tas i ed som president på mandag.

– Mens vi tar fatt på en ny reise for Sri Lanka, må vi huske at alle srilankere er en del av denne reisen. La oss glede oss på fredfullt vis, med verdighet og disiplin, skriver Rajapaksa på Twitter.

Hans hovedmotstander Sajith Premadasa (52), som stilte for partiet som nå har makten i landet, har innrømmet nederlag og gratulert Rajapaksa med valgseieren.

Han endte med 42 prosent av stemmene.

Dette er det første valget på Sri Lanka siden om lag 250 mennesker ble drept i et koordinert selvmordsangrep mot tre kirker og tre hoteller første påskedag i fjor.

Valgkommisjonens leder Mahinda Deshapriya sier at minst 80 prosent av landets 15,9 millioner stemmeberettigede stemte under valget lørdag.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag