RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rakett traff barnevogn

Sekunder etter at moren trakk ti måneder gamle Hedda ut av barnevognen, eksploderte raketten.

Nyttårsfeiringen i svenske Linköping kunne endt i tragedie for samboerparet Sofie Andersson og Christoffer Henriksen-Kedén og datteren Hedda. De var på torget for å være med på feiringen, men holdt seg litt i bakgrunnen.

- Vi hadde akkurat stilt oss der, da det kom en rakett i midjehøyde og la seg på skulderen hennes, forteller Sofie Andersson til Aftonbladet.

- Heldigvis kikket jeg ned på henne akkurat da. Jeg så hvordan det begynte å ryke og gnistre. Jeg fikk tak i armen hennes og rev henne ut av vognen, sier Andersson.

Leverte anmeldelse
Sekundet etter eksploderte raketten.

To dager senere er paret fortsatt rystet av hendelsen, og har levert en politianmeldelse, men de tviler på om politiet vil få tak i noen gjerningsmann.

- Men jeg vil gjøre oppmerksom på dette. Vi har aldri skutt opp noen raketter før, og nå oppfordrer vi ingen til å gjøre det, sier Andersson.

Vurderer forbud
I etterkant av en nyttårshelg med mange branner og skader i Norge, ønsker nå Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap å vurdere et forbud mot privat fyrverkeri.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere