*Nettavisen* Nyheter.

Rakettangrep mot Bagdad

Flere større eksplosjoner rystet Bagdad sentrum torsdag morgen. Det amerikanske hovedkvarteret, et hotell og en boligblokk i byen er truffet av raketter.

Rundt ti raketter og granater fra bombekastere rammet den irakiske hovedstaden torsdag morgen. Eksplosjonene varte i omkring ti minutter og ble etterfulgt av skyting med automatvåpen.

Det er andre gang på under et døgn at byens Sheraton Hotel, som blir brukt av vestlige statsborgere, blir truffet av raketter. Ifølge hotell-ledelsen er ingen såret i angrepene, men hotellet har fått materielle skader.

Ifølge amerikansk militære la angriperne igjen løpesedler som oppfordret de ansatte ved hotellet til å slutte der.

En boligblokk ble også truffet i et av angrepene.

– Vi lå og sov da vi hørte en stor eksplosjon. Moren min ble fraktet til sykehus, sier Samar Zeid (20) til nyhetsbyrået Reuters. Hans foreldres soverom ble ødelagt i angrepet.

En nabo så en bil kjøre av gårde i høy hastighet etter angrepet. Hovedkvarteret til den amerikanske okkupasjonsmakten i Bagdad ble truffet av tre eller fire raketter.

Videre ble en amerikansk soldat drept da en bombe plassert i veikanten eksploderte i Bagdad onsdag, opplyser det amerikanske militæret torsdag.

Soldaten deltok i en aksjon nord i byen da han ble drept.

Dermed er totalt 206 amerikanske soldater drept siden USAs president George W. Bush 1. mai erklærte at de mest omfattende kamphandlingene i Irak var over.

(NTB-AFP-Reuters)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.