RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AP/Scanpix)

Raketter mot Abbas’ hovedkvarter

Israelske krigsfly skjøt tirsdag tre raketter mot hovedkvarteret til palestinernes president Mahmoud Abbas.

Angrepet kom etter at palestinere skjøt raketter inn i det sørlige Israel. Det er det første israelske flyangrepet av denne typen siden den militante islamistiske bevegelsen Hamas overtok makten i forrige uke, melder AP.

Hovedkvarteret var stort sett folketomt. Det israelske militæret ga ingen forklaring på hvorfor de rammet den moderate palestinske lederens Gaza-hovedkvarter. Abbas befant seg selv på Vestbredden da angrepet skjedde. Raketteksplosjonene lagde dype krater ved hovedkvarteret, og såret to politifolk.

Angrepet tirsdag virket ikke som om det var rettet mot Abbas selv, verken direkte eller indirekte. Siden Hamas tok kontroll over den palestinske nasjonalforsamlingen i forrige uke har israelske myndigheter uttalt at de ikke ønsker å samarbeide med den palestinske selvstyremyndigheten, men likevel fortsetter samarbeidet med Abbas. Presidenten kom til makten ved et eget presidentvalg i fjor.

Tirsdag fikk TV 2 Nettavisen bekreftet at Mahmoud Abbas kommer til Norge 26. april. Les mer her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere