RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Raketter mot Bagdad-hotell

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
To hoteller og oljedepartementetet sentralt i Bagdad ble i morges truffet av raketter. Flere personer skal være skadd.

Hotel Palestine og Sheraton er velkjent som bosted for utenlandske journalister, forretningsfolk og personer med tilknytning til de amerikanske okupasjonsmyndighetene, melder CNN.

To hotellrom i 16. etasje på Hotel Palestine ble truffet av rakettene. Minst tre personer skal være skadet, en av dem alvorlig.

En utskytingsrampe for raketter ble funnet på en kjerre i gaten rett bak hotellet. På kjerren lå også flere raketter, som ikke var avfyrt.

Politisjef, general Ahmed Ibrahim, i Bagdad legger skylden for angrepet på Osama bin Ladens Al-Qaida-nettverk. Ibrahim kobler fredagens angrep til torsdagens selvmordsangrep i Istanbul.

Også det irakiske oljedepartementet og nabohotellet Sheraton ble truffet av raketter i morgentimene fredag. Øyenvitner forteller at det branner i departementsbygningen, men det er ikke kjent om noen ble skadet i angrepet.

Rakettene mot departementet skal ha blitt avfyrt fra en rakettrampe på en lastebil på den andre siden av elven Tigris.

Irakisk politi sier til nyhetsbyrået AFP at de fredag morgen fant en rakettrampe rett ved den italienske ambassaden i Bagdad. Rampen skal ha vært lastet med 30 raketter. Noe senere på morgenen ble det fynnet ytterligere en rampe med raketter ved ambassadebygningen.

Lederen for italias militære etterretning uttalte tirsdag at faren for angrep på italienske interesser i Irak var svært høy.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere