Rakettoppskyting stoppet to minutter før avgang

Den ubemannede Falcon 9-raketten fikk tekniske problemer da den skulle skytes opp tirsdag. Et nytt forsøk er planlagt fredag.

Den ubemannede Falcon 9-raketten fikk tekniske problemer da den skulle skytes opp tirsdag. Et nytt forsøk er planlagt fredag. Foto: Scott Audette (Reuters)

Stoppet av motortrøbbel.

Romselskapet SpaceX avbrøt tirsdag den planlagte oppskytingen av en Falcon 9-rakett to minutter før startskuddet skulle gå.

Årsaken til avbrytelsen oppgis å være et teknisk problem med rakettens øvre motor, ifølge SpaceX, det private selskapet som har utviklet raketten.

Oppskytingen skulle skjedd ved Cape Canaveral i Florida. Men da det var to minutter igjen, utløste en datamaskin en automatisk avbrytelse, sier NASA-kommentator George Diller.

Det er planlagt et nytt forsøk på å skyte opp romraketten førstkommende fredag.

Raketten er utstyrt med transportskipet Dragon som skal til Den internasjonale romstasjonen. Etter at raketten er skilt fra transportskipet og den øverste motoren, er det meningen at raketten skal lande på en flytende plattform utenfor Floridas østkyst, noe som aldri har vært forsøkt tidligere.

Hvis forsøket lykkes, er det et stort skritt framover i SpaceXs forsøk på å utvikle raketter som kan brukes om igjen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.