Gå til sidens hovedinnhold

Råkjørernes paradis

Glem Paris og Roma, trafikken i Dhaka er uten sidestykke. Se TV 2 Sumos reporter risikere liv og lemmer i ukens «Hvit mann i Tigerland».

Trafikken i Bangladesh’ hovedstad Dhaka er ikke for pyser. Men ingen vet helt hvor mange biler, busser, lastebiler og sykkeltaxier som hver dag herjer Dhakas gater. Det eneste man med sikkerhet kan si er at det blir stadig flere – og at de ikke blir snillere.

I dette landet er vikeplikt er fremmedord og fløyten brukes mer enn bremsen. Den eneste regelen som gjelder er «hver mann for seg selv». TV 2 Sumos reporter, Arne Lutro, ofret sin egen bil og ga gass inn i Dhakas verste rushtrafikk. Det endte med nye bulker og kjeft fra politiet.

Se den elleville kjøreturen i ukens episode av «Hvit mann i Tigerland».


Se flere episoder på TV 2 Sumo.

Reporter Arne Lutro, som til vanlig jobber i Nettavisen, bor for tiden i Bangladesh – hjemlandet til den Kongelige Bengalske Tigeren. Det var konens arbeid som brakte Arne til «Tigerland». Og mens hun er på jobb, forsøker 30-åringen å få tiden til å gå ved utforske hva en litt stivbeint nordmann kan finne på i dette annerledeslandet – og alt blir selvsagt behørig dokumentert på video.

Se Arne fortelle om sitt prosjekt her!

Hver fredag blir en ny episode lagt ut på TV 2 Sumo. Følg Arnes kulturkollisjoner her.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk