RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ramadi omringes av amerikanerne

Sist oppdatert:
Mens amerikanerne omringer byen Ramadi i Irak, uttrykker Det internasjonale Røde Kors «dyp bekymring» over situasjonen i landet.

Amerikanske styrker omringet lørdag byen Ramadi og ba innbyggerne over høyttalere om å holde seg hjemme og utlevere terrorister.

Øyenvitner forteller ifølge Reuters at amerikanerne ikke tillater noen å komme inn eller forlate byen som ligger 110 kilometer vest for Bagdad.

Samtidig lette amerikanske soldater gjennom en rekke bygninger sør i byen, mens helikoptere sirklet i luften over.

Militante opprørere har daglig hatt sammenstøt med amerikansklede styrker i Ramadi siden offensvien i Falluja ble innledet for rundt 10 dager siden.

Det internasjonale Røde Kors utrykker samtidig «dyp bekymring» over situasjonen i landet.

- Mens fiendtlighetene fortsetter i Falluja og andre steder, ser det ut til at det hver dag kommer nyheter om oppførsel som viser fullstendig forakt for det mest grunnleggende prinsippet om humanitet: Forpliktelsen om å beskytte menneskeliv og verdighet, sa operasjonsdirektør Pierre Kraehenbuehl i Røde Kors, ifølge Associated Press.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere