RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ranssiktet planla bryllup

En av de tre pågrepne i ranssaken i Stavanger skulle ifølge sin advokat gifte seg påskeaften. Alle de tre bedyrer sin uskyld.

De tre, som er 23, 26 og 30 år gamle, ble tirsdag pågrepet i Västra Frölunda og i det sentrale Göteborg, siktet for å ha vært med på ranet. De tre er svenske statsborgere med albansk bakgrunn, som kom til Sverige fra Makedonia sammen med sine foreldre på midten av 80-tallet.

Advokat Peter Carlström, som forsvarer 30-åringen, sier hans klient er svært opprørt over pågripelsen.

- Han ble pågrepet om kvelden og da var han i full gang med å planlegge bryllup sammen med sin samboer. Bryllupet skulle stå på påskeaften, så det bidrar jo til at denne situasjonen er enda mer fortvilet, sier Carlström til NTB.

De tre blir etter alt å dømme framstilt for varetektsfengsling i Göteborg langfredag.

- Selv om han blir satt på frifot en av de nærmeste dagene, så blir det vel vanskelig å få gjennomført bryllupet. Det er jo en hel del som må gjøres i forkant, sier Carlström.

- Var på jobb
30-åringen hevder han var på jobb i sitt eget firma som vanlig mandag morgen, og at han ikke har vært ute av Sverige de aktuelle dagene.

- Han vet ikke riktig hva som ligger ham til last. Han har ikke klart for seg hva han egentlig er mistenkt for. Han bedyrer sin uskyld og kjenner ikke til noe om dette, sier Carlström.

Heller ikke 23-åringen, som er 30-åringens bror, sier han har noe som helst med ranet og drapet på Arne Sigve Klungland å gjøre.

- Min klient nekter ethvert kjennskap til ranet i Stavanger. Han forstår ikke hvorfor han er pågrepet og ønsker at fengslingen skal behandles av tingretten i Göteborg. Han ønsker heller ikke å bli utlevert til Norge, sier Anders Munck, 23-åringens forsvarer, til Dagens Nyheter.

- Leide bil for kamerat
Også 26-åringen bedyrer sin uskyld.

- Min klient er sjokkert. Han forstår ikke hvorfor han er trukket inn i denne sammenhengen. Han nekter for å være innblandet i noe som har med Norge å gjøre, sa advokat Hans Gaestadius til TV 2 onsdag kveld.

Gaestadius sier hans klient er tidligere er ustraffet, og at 26-åringen ikke har forlatt Göteborg i tidsrommet fra fredag til mandag.

Mannen skal ha blitt pågrepet da han leverte tilbake en leiebil, leid fra samme firma som en av bilene som ble funnet utbrent etter ranet.

Ifølge forsvareren har 26-åringen leid bilen for en kamerat som ikke hadde et kort utleiefirmaet krevde.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere