RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rasende Biden utsatte middagen

Foto: BAZ RATNER (AP)
Sist oppdatert:
USAs visepresident Joe Biden reagerte skarpt på Israels kunngjøring tirsdag om at de vil bygge 1600 nye boliger i det okkuperte palestinske Øst-Jerusalem.

Biden var rasende over kunngjøringen som kom mens han satt i møte med israelske toppledere i Jerusalem for å forsøke å få fredsprosessen på sporet igjen.

Ble forsinket

Så sint var Biden over provokasjonen at han viste sin irritasjon ved å komme halvannen time for sent til en middag hjemme hos statsminister Benjamin Netanyahu, ifølge en pressemelding fra Det hvite hus.

«Jeg fordømmer den israelske regjeringens beslutning om å gå videre med planleggingen av nye boliger i Øst-Jerusalem,» sa Biden i en egen erklæring.

«Både innholdet og tidspunktet for beslutningen er presis den type steg som undergraver tilliten vi trenger nå, og den står i strid med de konstruktive samtalene vi har hatt her i Israel,» sa han videre.

FN-sjefen reagerer

FNs generalsekretær Ban Ki-moon fordømmer også Israels planer om å bygge mer på okkupert land, melder Reuters. Et landområde hvor palestinerne håper å kunne opprette sin egen stat.

- Generalsekretæren fordømmer det israelske innenriksdepartementets godkjenning tidligere i dag, om planer av bygging av 1600 nye boliger i Øst-Jerusalem, sier FN-talsmann Martin Nesirky i en uttalelse.

«Ban påpeker at bosettingene er ulovlige i henhold til internasjonal lov», heter det fra FN-sjefen. Videre understreker han at bosettingsaktiviteten er i strid med Israels forpliktelser i henhold til veikartet for fred og undergraver ett hvert skritt mot en varig fred.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere