Raser mot Kerrys lesbeprat

- Han er ingen god mann, freser visepresident Dick Cheneys kone om John Kerry. Kerry nevnte nemlig at parets datter er lesbisk.

15.10.04 00:00

Under onsdagens debatt mot George W. Bush brukte Kerry den republikanske visepresidenten Dick Cheneys datter Mary som eksempel da han ble spurt om han trodde homofili er noe man velger.

- Guds barn
- Vi er alle Guds barn, og jeg tror at hvis du snakket med Dick Cheneys datter, som er lesbisk, ville hun si at hun er den hun var, hun er den hun ble født som, svarte Kerry.

Det fikk Marys mor, Lynne, til å se rødt.

- Det eneste jeg kan konkludere med er at dette er ikke en god mann, erklærte hun kort tid etter debatten på en samling med republikanerne, ifølge AFP.

- Jeg snakker som en mor - og som en temmelig indignert mor. Dette er ingen god mann. For et billig og prangende politisk triks, raste hun.

Foto: Jeff Haynes

- Ikke planlagt
Kerrys medhjelpere påpeker at visepresidenten selv har nevnt datterens seksuelle legning under valgkampanjen, og mener republikanerne later som om de er opprørte for å unngå en seriøs diskusjon om temaet. Kerrys talsmann Phil Singer hevder presidentkandidatens uttalelser ikke var planlagte.

- Det var ikke en kalkulert replikk. Han ga et ektefølt svar på spørsmålet, verken mer eller mindre, sier Singer til AFP.

Det er ikke første gang demokratene har nevnt Mary Cheney i valgkampen. Også visepresidentkandidat John Ewards viste til Cheneys lesbiske datter under debatten mot Cheney.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.