RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Raser mot konferanse på norsk skip

Sist oppdatert:
De amerikanske republikanernes landsmøte neste sommer skal holdes på et norsk cruiseskip i New Yorks havn. Newyorkerne raser.

«The Norwegian Dawn» er et cruiseskip med plass til 2240 passasjerer, og skal være et glimrende sted å ha seminarer og konferanser.

Den republikanske lederen i Representantens hus, Tom DeLay, vil at skipet skal være et flytende underholdningssenter for landsmøtets delegater og gjester, når møtet holdes i New York i månedsskiftet august-september neste år. Skipet drives av Norwegian Cruise Line, som ble bygget opp av blant annet Trygve Hegnar, og er i dag er eid av malaysiske Star Cruises. Det skal etter planen ligge ved kai i Hudson-elven under konferansen.

Det får newyorkerne til å se rødt. Byen vil nemlig tape store inntekter ettersom skipet vil trekke penger vekk fra byens hoteller, restauranter og butikker, skriver New York Times.

Ødelegger
Ikke alle republikanerne er fornøyd heller. Mange mener at cruiseskipet kan ødelegge for det som var grunnen til at New York ble valgt som sted for landsmøtet i utgangspunktet, nemlig å være åpen for alle velgere. I stedet vil skipet sende ut beskjed om at delegatene er en elite som ikke vil blande seg med byens befolkning. Det tror republikanernes strateger kan være svært uheldig for partiet.

I tillegg kan republikanerne slippe unna New Yorks strenge lover, som blant annet forbyr røyking på offentlige steder.

En republikansk strateg ser for seg overskrifter som «Titanic» og «Ship of Fools» i New Yorks tabloidaviser.

- Jeg tror dettekan sende ut et feil signal om at republikanerne er isolert fra byen, og bare spiser og drikker, og ikke er en del av bylivet, sier den republikanske representanten Peter T. King.

Ler
Demokratene på sin side ler seg fillete av den republikanske krangelen.

- Hva er dette? Vil de ikke bli smittet av oss? Sier Charles B. Rangel fra New York.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere