RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Raser mot likestillingsminister

Likestillingsminister og tidligere toppløsmodell Mara Carfagna (32) får sterk kritikk for å ha fordømt prostituerte.

32-åringen ble utnevnt som likestillingsminister i Silvio Berlusconis regjering tidligere i år etter at Berlusconis parti Forza vant valget i april.

Carfagna har tatt opp kampen mot Italias gateprostitusjon, men den tidligere toppløsmodellen har nå fått krass kritikk fra representanter for de prostituerte for å ha fordømt kvinner som selger kroppen sin.

Skammer seg
Carfagna har introdusert en ny prostitusjonslov i Italia som kriminaliserer både kundene og de prostituerte. I den forbindelse uttalte likestillingsministeren at hun skammer seg over at prostitusjon eksisterer, skriver The Times.

- Det er et skamfullt fenomen. Som kvinne får det meg til å grøsse, og jeg blir svært opprørt. Jeg skjønner ikke hvordan noen kan selge kroppen sin på gata for penger. Men jeg innser at det eksisterer, og på lik linje med narkotika vil det ikke forsvinne, sa hun.

Opprører
Uttalelsen opprører grunnleggeren av Den italienske komiteen for prostituertes rettigheter, Carla Corso, som sier hun er svært forbløffet over kommentaren til likestillingsministeren.

- Tross alt har denne kvinnen brukt kroppen sin til å komme dit hun er i dag, ved å stille opp i kalendere. Du trenger bare å gå inn på internett for å se henne, sier hun til avisen Corriere della Sera.

Toppløsmodell og showgirl
Carfagna, som har en juridisk embetseksamen, jobbet som en toppløsmodell og showgirl på TV før hun ble med i Berlusconis regjering.

Den nye prostitusjonsloven ble vedtatt torsdag og forbyr kjøp og salg av sex på offentlige steder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere