RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Raser mot medlem av kongefamilie

(WENN/Scanpix)
Sist oppdatert:
Britiske politikere raser mot et medlem av kongefamilien.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Viscomte Linley, David Armstrong Jones, nevøen til den britiske dronningen høster kritikk fordi han skal ha hjulpet med å samle inn midler til det konservative partiet. Han sitter nemlig i komiteen som organiserer partiets største årlige pengeinnsamling Black and White Ball, ifølge Metro.co.uk.

NA24 - din næringslivsavis

Det å få et bord til tilstelningen kan koste så mye som 350.000 kroner, noe som tiltrekker seg rike forretningsfolk og kjendiser. Men kongefamiliens innblanding i tilstelningen får flere parlamentsmedlemmer for Labour-partiet til å se rødt, da de mener det bryter med den lange tradisjonen om at medlemmer av kongefamilien skal være politisk uavhengige.

Holdes om en måned
-For deres del bør kongefamilien styre unna politisk pengeinnsamling, sier parlamentsmedlem Chris Bryant, til Sunday Express.

Det er neste måned at den storslåtte tilstelningen vil bli holdt i en park i London, og det er ventet at tilstelningen vil samle inn rundt fem millioner kroner til det politiske partiet.

Linley er nummer 13 i arverekken til den britiske tronen, da hans avdøde mor var dronning Elizabeths søster, Margaret. Han er gift og har to barn, og livnærer seg som møbeldesigner for stjernene.

Viscomte-paret har også deltatt på flere feiringer sammen med den norske kongefamilien. Under bryllupsfeiringen til kronprins Charles og Camilla Parker-Bowles 9. april 2005, var både Linley-ene og kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit blant gjestene.

Uthengt i sex-skandale
På høsten i fjor spekulerte britisk presse høylytt om hvem som ble forsøkt utpresset i den britiske kongefamilien.

Vedkommende ble forsøkt truet til å utbetale om lag 550.000 kroner - hvis ikke ville en video med seksuelle handlinger og kokainmisbruk bli solgt til pressen.

Den amerikanske TV-kanalen Fox News avslørte under et direktesendt telefonintervju med den britiske kongeforfatteren Nicholas Davies at personen det handlet om var dronningens nevø.

Les mer her: Mannen bak «sex-skandalen»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere