*Nettavisen* Nyheter.

Raser mot norske beskyldninger

Den tyrkiske regjeringen raser mot norske beskyldninger om folkemord.

23.06.05 08:43

Den planlagte utstillingen om folkemordet mot armenerne i 1915 på Holocaust-museet i Oslo får tyrkiske myndigheter til å reagere.

- Fornærmer det tyrkiske folk
- Dette museet kommer til å fornærme det tyrkiske folket. Vi forventer at norske myndigheter forhindrer armener-utstillingen, sier en talsmann for det tyrkiske utenriksdepartementet til Bergens Tidende.

Tyrkisk UD bekrefter overfor BT at minister Abdulla Gül tirsdag overleverte en protest mot utstillingen i en samtale med den norske statssekretæren Kim Traavik i Ankara. Traavik skal ha opplyst at norske myndigheter ikke kan stanse utstillingen ved et privat museum.

Ifølge BT sier kilden i det tyrkiske utenriksdepartementet at alvorlige konsekvenser for forholdet mellom Norge og Tyrkia ikke er utelukket, dersom folkemordet på armenerne viser seg å være med i utstillingen Utstillingen åpner i august.

- Gammel refleks
Tyrkia har aldri erkjent at over en million armenere ble drept under det ottomanske riket i 1915.

Sjefredaktør Hrant Dink i den armenske ukeavisen Agos i Istanbul sier imidlertid til Bergens Tidende at reaksjonen mot Norge er «den gamle refleksen som knapt noen lenger tar alvorlig».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.