RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Raser mot «ny» Judas og Jesus

Sist oppdatert:
Vatikanet tok bladet fra munnen langfredag og sa klart hva de mente om både det nye Judas-evangeliet og «Da Vinci-koden».

Pater Raniero Cantalamessa, som har tittel «taler hos paven» kom med flere utfall både mot «Da Vinci-koden» under sin tale langfredag uten å nevne boktittelen.

Det var imidlertid ikke vanskelig å forstå hva han mente, skriver Reuters, der han merket både boken og den kommende filmversjonen som eksempler på hvordan man har «solgt Jesus på en bølge av pseudo-historisk kunst».

- Stakk med Maria
- Det virker som om folk er fascinert av enhver teori som sier at Jesus ikke døde på korset, men rømte med Maria Magdalena, sa Catalamessa.

Også det nye Judas-evangeliet, som betegner Judas som en hjelper til det uungåelige istedenfor en forræder, ble fordømt.

Kunsthandleren som fikk papyrusrullen med den nye berettelsen om Judas' rolle, kan selv tjene millioner på handelen.

Opus Dei reagerer
Vatikanet er imidlertid ikke den eneste institusjonen som reagerer på alle de nye forklaringene på religiøse riter og skrifter.

Også den store katolske organisasjonen Opus Dei forlanger nå at filmen over «Da Vinci-koden» skal inneholde et dementi i rulleteksten om at portrettet boken og da også filmen gir av organisasjonen er feilaktig.

- Vi har ingen planer om å avsløre noen detaljer om hva som vi har tatt med i filmen eller ikke før den slippes, sier Sony Pictures talsmann Jim Kennedy til World Entertainment News. Han sier også at filmen ikke er «en religiøst traktat, men en thriller»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere