RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Raser mot politiets skitne spill

Sist oppdatert:
Portugisisk politi får gjennomgå etter at de angivelig løy om britenes Madeleine-teori.

Fredag ble det meldt at det britiske politiet har sluttet seg til det portugisiske politiets teori om at Madeleine døde i ferieleiligheten i Praia de Luz i Algarve 3. mai.

Dette ville i utgangspunktet bety at det britiske politiet ikke lenger jobbet med en forsvinningssak, men en mulig drapssak.

Det er den britiske avisen London Evening Standard som fredag skrev at britisk politi hadde samlet inn nok bevis til å gi Kate og Gerry McCann status som mistenkte i forsvinningssaken. Det var en politikilde i Portugal som opplyste dette til den britiske avisen, skriver Daily Mail.

Kraftig tilsvar
Men advokatene til McCann-ekteparet kom med et kraftig tilsvar på påstandene og hevdet hardnakket på at britiske etterforskere aldri hadde trukket slutningen om at Madeleine var død. Politiet i Leicestershire har også utstedt en pressemelding i forbindelse med de nye påstandene.

- Politikorpset i Leicestershire har vært forsiktige med å ikke bidra med noen mening om hva som kan ha skjedd med Madeleine. Detter er fordi vi ikke har tilgang til alt bevismaterialet og fordi det ikke er vår etterforskningssak, står det skrevet i pressemeldingen.

Bittert samarbeid
Samarbeidet mellom det britiske og portugisiske politiet har i media blitt fremstilt som svært bittert.

I tillegg har den tidligere etterforskningslederen i Portugal kommet med anklager om at det britiske politiet er partiske og at de holder med McCann-ekteparet.

- Det britiske politiet har bare arbeidet med det som McCann-ekteparet vil at de skal arbeide med, sa etterforskningsleder Goncalo Amaral til en portugisisk avis tidligere denne uken.

Amaral fikk derimot sparken som etterforskningsleder dagen etter uttalelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere