RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Raser over «homsebar» på Putins strandtomt


PUTINS FINSKE ØY: Russlands president har en ubebygd strandtomt på Åland i Finland. Det vil si, helt ubebygd er den ikke lenger.
PUTINS FINSKE ØY: Russlands president har en ubebygd strandtomt på Åland i Finland. Det vil si, helt ubebygd er den ikke lenger. Foto: Alexander Nemenov (Afp / NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
– Dette er rent og skjært hærverk, sier Russlands konsul på Åland.

SALTVIK (NTB-FNP): Russland leverer politianmeldelse etter at en musikkduo snekret en «homsebar» på president Vladimir Putins eiendom på Åland. Bygningen er inspirert av homsebaren The Blue Oyster Bar fra Politiskolen-filmene.

– Dette er rent og skjært hærverk, sier Russlands konsul på Åland, Mikhail Zubov.

Zubov er opprørt etter at det søndag ble kjent at musikkduoen Far & Son snekret sammen den improviserte «homsebaren» på presidenteiendommen i Saltvik på Åland.

Duoen består av hiphop-musikerne Frej Larsson og Simon Gärdenfors. De trengte en homsebar til sin nye musikkvideo. De forklarer saken slik:

– Vi fikk høre at Putin hadde eiendom her på Åland og da er det jo russisk område. Og da får man ikke diskutere homoseksualitet. Så vi begynte å bygge The Blue Oyster, sier Gärdenfors.

Zubov konstaterte mandag sammen med to polititjenestemenn at bygningen fortsatt sto på eiendommen.

Eiendommen har vært på russiske hender siden 1947, skriver Nya Åland. Det hører med til saken at strandtomten ikke har hatt bebyggelse før musikkduoen oppførte den provisoriske baren. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere