RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Raser over ny lov

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Politi og studenter tørnet sammen i Paris etter at en halv million mennesker demonstrerte mot et forslag til ny arbeidslov. Se bildene her.

For andre gang på tre dager demonstrerte studenter i Frankrike, denne gang i ledtog med fagforeningsmedlemmer og arbeidere. De vil presse regjeringen til å trekke forslaget som vil gjøre det lettere å si opp unge arbeidstakere.

I utgangspunktet skulle den nye arbeidsloven gjelde fra april i år.

Se video her

Se bilder fra demonstrasjonen nederst i saken.

Til sammen var det rundt 160 protestmarsjer over hele Frankrike lørdag, og det er anslått at rundt en halv million mennesker tok til gatene. Den største fant sted i hovedstaden Paris, der politiet var utplassert med store styrker. Fire politibetjenter og 12 demonstranter ble skadd da det kom til sammenstøt mot slutten av marsjen i sentrum av hovedstaden.

Ifølge Sky News var minst 24 mennesker rapportert skadd natt til søndag. Politiet opplyser at de har arrestert 160 personer.

Tåregass og vannkanoner
Politiet brukte tåregass mot demonstranter øst i Paris. Flere hundre mennesker som satte fyr på en klesforretning på vei mot Sorbonne-universitetet i Latinerkvarteret i Paris ble spylt med vannkanoner, ifølge Associated Press.

Ved universitetet tørnet demonstranter sammen med politiet. Ungdommer ble dratt i bakken, slått og fraktet bort i biler. Universitetet som holdes avsperret har blitt et viktig symbolsk sted i kampen mot arbeidsloven. Dramatikken steg sent lørdag kveld. Ungdommer kastet flasker og andre gjenstander på sikkerhetsstyrker som hadde barrikadert seg bak metallgjerder ved universitetsplassen.

Opptøyer ved Sorbonne
Tidligere denne uken har det også vært protestmarsjer. De fleste av fredelig karakter, men torsdag ble det opptøyer i nærheten av Sorbonne-universitetet. Demonstranter kastet stein og andre tunge gjenstander på politiet, som svarte med tåregass. Nesten 75 mennesker ble tauet inn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere