RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Raser over nye Maddie-lekkasjer

Sist oppdatert:
- Mamma, hvorfor kom du ikke da jeg gråt?

Ifølge en ny lekkasje fra portugisisk politi klaget Madeleine McCann over at hun måtte være alene hjemme kvelden før hun forsvant.

Madeleine forsvant fra en ferieleilighet i Praia da Luz i Portugal i mai 2008. Da jenta forsvant var foreldrene ute og spiste middag på en tapasrestaurant noen få hundre meter fra leiligheten der Madeleine og hennes to yngre tvillingsøsken lå og sov.

Madeleine var da tre år gammel. Ved frokostbordet den dagen hun forsvant, spurte hun sin mor, Kate McCann hvorfor hun ikke hadde kommet da barna lå alene og gråt.

Ifølge politidokumentene skal spørsmålet fra datteren ha fått Kate og Gerry McCann til å diskutere hvorvidt de burde holde nærmere øye med barna. Bare få timer senere forsvant Madeleine og har ikke blitt funnet siden.

Venner av paret mener ifølge avisa The Telegraph at uttalelsen fra Madeleine kan tyde på at inntrengeren befant seg i leiligheten også før hun forsvant.

Kate og Gerry McCann skal være rasende over at lekkasjene kom samtidig som de var i EU-parlamentet i Brussel for å snakke om sikkerhet for barn.

Ekteparet ønsker å få på plass et samarbeid i Europa i forbindelse med forsvinningssaker som involverer barn.

De har reagert på at portugisiske myndigheter var sent ute med å stenge grenser, samt varsle andre instanser etter at de fikk melding om forsvinningen til Madeleine. Derfor ønsker de å opprette et bedre varslingssystem som gjelder for hele EU.

- Den eneste årsaken til at dette har kommet ut er at Kate og Gerry var dønn ærlige i sine første samtaler med politiet, sier ekteparets talsmann, Clarence Mitchell.

Venner av paret oppfatter lekkasjen som et kynisk forsøk på å sverte ekteparet. Ekteparet skal ha sjekket inn hos barna hver halve time den kvelden Madeleine forsvant.

Foreldrene til den forsvunne Madeleine McCann (4) har engasjert seg stort i forsvinningssaker etter at datteren forsvant sporløst 3. mai i fjor. Nå

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere