RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rasister angrep gravid kvinne

Økt vold fra høyreekstreme i Tyskland.

En gravid irakisk kvinne og tre afrikanske innvandrere er skadd i ulike overfall i den østtyske byen Magdeburg. Politiet mener angrepene er rasistisk motivert, melder Reuters.

To menn er arrestert og siktet etter at de skal ha slått en gravid irakisk kvinne sent lørdag. Angrepet skjedde da kvinnen var sammen med sin to år gamle datter og flere andre innvandrere på en buss.

Til sykehus
Kvinnen ble brakt til sykehus med smerter i underlivet. Mandag var hun fortsatt innlagt ved sykehuset.

I en annen hendelse ble tre menn og en kvinne fra Niger angrepet av en gruppe på seks unge menn som ropte rasistiske slagord. Rundt 30 mennesker skal ha stått og sett på angrepet. To av innvandrerne, samt en politimann og en tysk mann som forsøkte å gå imellom ble skadd.

Rispet hakekors
Dette er de siste av en rekke rasemotiverte angrep som har fått alarmklokkene til å ringe i Tyskland. I november skal en gjeng nynazister ha rispet inn et hakekors i hofta på en 17-årig jente da hun ville stanse mobbingen av en seksåring i byen Mittweida. Tre måneder tidligere ble Tyskland rystet etter at en gjeng med 50 nynazister drev klappjakt på åtte indere i Mügeln.

Tall fra det tyske innenriksdepartementet viser at antall ofre for vold utført av høyreekstreme i Tyskland, har økt med 25 prosent i løpet av årets første ni måneder. Flere enn 100 mennesker er drept som en følge av rasistisk vold etter gjenforeningen av Tyskland i 1990.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere