*Nettavisen* Nyheter.

Raste mot journalister

Den israelske presidenten raser mot kritiske røster som ber ham gå av.

25.01.07 06:27

Mens han skalv av raseri, avviste president Moshe Katsav kravet fra statsminister Ehud Olmert om at han skal trekke seg. Sinnet gikk ut over journalister som har dekket saken.

- Jeg skal snakke nå. Liker du ikke det, kan du pelle deg ut, freste presidenten mot journalistene på en pressekonferanse onsdag kveld.

Han kalte påstandene om voldtekt og andre forbrytelser for giftige, grusomme løgner, og mener de er del av en større konspirasjon mot ham, melder AP.

Bråket startet da en tidligere ansatt anmeldte ham for voldtekt i fjor høst. Anmeldelsen utløste et skred av tidligere ansatte som også følte seg seksuelt trakasserte.

Katsav har bedt nasjonalforsamlingen om å suspendere seg midlertidig fra stillingen mens han kjemper for å renvaske seg. Men stadig flere politikere går inn for riksrettsak mot presidenten. Flere politikere, blant dem statsministeren, ber Katsav gå av frivillig.

- Under disse omstendighetene er det ingen tvil om at presidenten ikke kan fortsette i sin stilling, og at han må forlate presidentboligen, sier statsminister Ehud Olmert.

Riksrett krever tre fjerdedels flertall i nasjonalforsamlingen, mens det kun krever flertall i en parlamentskomité for å godkjenne presidentens forespørsel om å gå av midlertidig.

Israelerne har vært rystet over anklagene om at Katsav skal ha brukt sin posisjon til å tvinge seg på kvinnelige ansatte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.