RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røde Kors advarte USA om fangetortur

(CBS News/60 Minutes II)
Sist oppdatert:
Røde Kors har lenge vært klar over torturen irakiske fanger er blitt utsatt for, og har gjentatte ganger bedt USA om å reagere overfor fengselet i Bagdad.

- Den internasjonale Røde Kors-komiteen er oppmerksom på situasjonen. På basis av egne funn har vi gjentatte ganger bedt amerikanske myndigheter om å gripe inn med korrigerende tiltak, sier talskvinne Antoanelle Notari til nyhetsbyrået Reuters.

Den internasjonale Røde Kors-komiteen har mandat i flere internasjonale avtaler til å besøke fanger. Komiteen har regelmessig besøkt Abu Ghraib-fengselet i Bagdad siden de USA-ledede okkupasjonsstyrkene begynte å bruke fengselet i fjor, ifølge Notari.

Røde Kors har fram til nå nektet å uttale seg om forholdene i fengslene i Irak, der bilder viser at irakiske fanger blir utsatt for tortur fra amerikanerne.

- Vi har besøkt Abu Ghraib helt siden i fjor. Vi er selvsagt klar over forholdene ettersom vi snakker privat med fangene, sier talskvinne Nada Doumani til AP.

- Vi får vitnemål fra dem. Vi besøker alle deler av dette stedet. Vi kryssjekker informasjonen vi får fra forskjellige fanger. Vi var helt klart klar over hva som skjedde i Abu Ghraib, sier Doumani.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere