RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rødskjortene nekter å gi seg

Foto: Wong Maye-E (Ap/Scanpix)
Sist oppdatert:
Demonstrantene i Thailand fortsetter å okkupere Bangkoks forretningsdistrikt.

En forsoning mellom den thailandske regjeringen og de rødkledte demonstrantene ser ut til å trekke ut i tid.

Grunnen skal, ifølge den sittende regjeringen, være vage krav fra tilhengerne til den tidligere statsministeren i landet Thaksin Shinawatra.

Vil ta visestatsministeren

Demonstrantene på sin side, vil ikke stoppe sine aksjoner i hovedstadens forretningsdistrikt før visestatsminister Suthep Thaugsuban svarer for de voldelige sammenstøtene mellom politi og demonstranter i forrige måned. Her ble i alt 25 personer ble drept.

- Regjeringen har gjort sitt beste, sier talsmann Panitan Wattanayagorn til Reuters.

- Det er ikke klart for meg hva de krever, så vi kan ikke svare på det vi ikke forstår, legger han til.

Rødskjortene, også kjent som The National United Front of Democracy Against Dictatorship (UDD), har godtatt regjeringens forslag om å holde valg 14. november. De har også godkjent en tidsramme om å oppløse parlamentet, men ba i den forbindelse om at nevnte visestatsminister straffeforfølges.

To måneder med aksjoner

Søndag ba Thailands statsminister Abhisit Vejjajiva om at det måtte bli slutt på to måneder med protester i hovedstadens gater. Dette var utgangspunktet for de siste dagers forhandlinger.

De rødkledte demonstrantene støtter den tidligere statsministeren Shinawatra, som ble styrtet i et kupp i 2006. Han bor nå i eksil og ble i 2009 europeisk statsborger, nærmere bestemt i Montenegro. I 2008 ble Shinawatra dømt for korrupsjon i hans fravær.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere