*Nettavisen* Nyheter.

Reagerer på absurd museum

En tidligere naturfaglærer har laget sin helt egen fornøyelsespark. Det liker forskningsmiljøet i USA dårlig.

07.06.07 11:27

(SIDE2): Creation Museum har kostet nesten 170 millioner kroner og skal være en fornøyelsespark for de naturfaginteresserte. Eneste hake ved prosjektet er at parken viser besøkende den bibelske skapelseshistorien og ikke den mer kjente utviklingslæren.

Dette blir naturfag for de svært kristne, men skapelsesprosessen skal være både bokstavelig og vitenskapelig sann, ifølge museets grunnlegger, Ken Ham.

Barn og dinosaurer
Særlig én del av utstillingen har fått forskere til å reagere. Det gamle testamentet mener bestemt at dinosaurer dukket opp å på jorden for 6000 år siden, på samme dag som Gud skapte alle de andre dyrene.

For å illustrere denne delen av historien, vil det bli utstilt forhistoriske dyr i lek med barn. Dette skjer selv om et samlet forskningsmiljø mener det er millioner av år som skiller dinosaurenes levetid med menneskets inntreden på jorden.

- Disse synspunktene er åpenbart absurd, sett fra et vitenskapelig ståsted, sier Susan Spath, talskvinne for US National Centre for Science Education (NCSE), til AAP.

Bekymring
Museet er å finne i staten Kentucky. Nå har over 1000 forskere ved universitetene i Kentucky, Ohio og Indiana skrevet under på en bekymringsrapport laget av NCSE.

De tror elever som lar seg overbevise av slike bibelske fremstillinger vil få problemer med å følge naturfagklassene på landets universiteter.

Ken Ham underviste i naturfag på videregående skoler i Queensland i Australia på 70-tallet. I 1987 flyttet han til USA og i forrige uke åpnet det kontroversielle museet. Den første uken var det 4000 besøkende innenfor dørene. Dette til tross for protester utenfor facilitetene.

Les og «lær» mer på museets egne nettsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.