*Nettavisen* Nyheter.

Reagerer på «Tsunami Slide»

Flere foreldre reagerer kraftig på at en rutsjebane i et lekeslott i Sverige har fått navnet «Tsunami Slide». - Rutsjebanen forestiller jo en kjempebølge, svarer eieren.

23.05.05 10:06

Rutsjebanen er en del av et hoppeslott i kjøpesenteret Heron City i Stockholm. Blant de som reagerer, er Stefan Lindenskoug. Han hadde med seg sin tre år gamle datter til hoppeslottet for å leke, men ble svært opprørt da han så hva navnet på rutsjebanen er.

- Utrolig usmakelig. Vi gikk derfra umiddelbart. Jeg synes eieren skal fjerne navnet, og be om unnskyldning, sier Lindenskoug til Aftonbladet.

En annen gjest, Conny Carlberg, er på besøk i borgen med datteren på seks år. Carlberg forteller at datteren var på ferie i Thailand kort tid før katastrofen. Datteren reiste hjem to uker før katastrofen, men hun mistet en av sine venner i flodbølgen.

- Navnet er svært upassende. Hvis jeg var eieren, ville jeg tatt det bort, sier Carlberg.

- Forestiller en stor bølge
Eieren, Torbjörn Sandberg, har imidlertid ingen planer om å etterkomme kravet. Han skjønner ikke hvorfor navnevalget er så opprørende.

- Det har ingenting med katastrofen å gjøre. Tsunami er et naturfenomen, sier han.

Hoppeborgen har vært en del av lekehjørnet i kjøpesenteret siden oktober i fjor. Blant lekene er den omtalte rutsjebanen, som skal forestille en stor bølge. På siden står navnet «Tsunami Slide».

- Vi døpte den et halvt år før katastrofen skjedde. Tsunami betyr jo «stor bølge», sier Sandberg.

Tildekket
Etter katastrofen ble navnet tildekket i halvannen måned, fordi mange foreldre reagerte og mente det var støtende. Sandberg sier han deretter spurte mange av gjestene, som sa at navnet ikke var noe problem. Han bestemte seg derfor for å ta vekk lappen som var klistret over navnet.

- Etter det har jeg ikke fått noen reaksjoner, sier han, og gjentar at han ikke skjønner reaksjonene.

- Jeg ville aldri selv trekke parallellen mellom den fryktelige hendelsen og en hoppeborg, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.