RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Redd for å reise til London?

Sist oppdatert:
Har du begynt å tvile på om du vil reise til London? Ikke alle flyselskaper gir deg muligheten til å booke om reisen.

London har hatt to terrorangrep på to uker. I går var detfire eksplosjoner på tre t-banetog og en buss. Dette kan gjøre at mange føler en frykt for å reise til den terrorrammede hovedstaden.

Utenriksdepartementet har ikke gått ut med en offentlig advarsel mot å reise til London. Likevel gir noen flyselskaper kundene lov til å booke om London-reisen. Men ikke alle.

- Følger bransjevilkår
Administrerende direktør Johan Malmqvist i Scandorama sier til TV 2 Nettavisen at de ikke kan se bort fra reglene så lenge ikke UD har advart mot å reise til London.

- Vi følger reisebransjens avbestillingsvilkår. Man kan bare avbestille reisen hvis man har blitt syk og i tillegg har betalt avbestillingsgebyr, sier han.

Malmqvist mener det er vanskelig for dem å avgjøre politiske spørsmål.

British Airways har heller ikke laget nye ombookingsregler på grunn av den spesielle situasjonen i London.

Hos British Airways får TV 2 Nettavisen opplyst at de flyr normalt og at avbestillingsvilkårene avhenger av hvilken billettype du har kjøpt.

Ser bort fra alle regler
Har du bestilt London-tur hos SAS Braathens til og med tirsdag 26. juni, kan du booke om billetten din.

- Kundene kan booke om til en annen avreisedato, en annen destinasjon eller de får en verdikupong som er gyldig i ett år, sier informasjonssjef Siv Meisingseth i SAS Braathens.

Ifølge Meisingseth vil ikke flyselskapet at kundene skal ha noe bry med dette, og at de derfor ser bort fra alle vanlige regler og strekker seg litt lengre.

Det gjør også Norwegian.

Fungerende informasjonssjef Lars Sande i Norwegian opplyser til TV 2 Nettavisen at reisende som skal har bestilt tur til London til og med søndag 24. juli, kan endre reisen til en annen dato eller en annen destinasjon. Hvis den reisende ønsker å reise et til annet sted om en stund, booker de billetter langt fram i tid.

- I slike situasjoner legger man reglene til side. Vi vil i løpet av dagen avgjøre om de som har bestilt billetter til London lengre frem i tid, også vil få mulighet til å booke om, sier Sande.

Det er ikke mulig å få igjen penger hos noen av flyselskapene, hvis dette ikke står spesifikt i reisevilkårene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere