*Nettavisen* Nyheter.

Redde norske mødre ringer

Foto: Dansk politi

Politiet i København har fått flere henvendelser fra Norge, men tror ikke det var en nordmann som ble funnet partert påskehelgen.

29.03.05 12:26

- Vi har en god indikasjon på hvem den døde er. Vi obduserer ham nå og vil om få timer vite om vi har riktig person, sier visekriminalinspektør Kirsten Lassen til TV 2 Nettavisen.

Politiet sammenligner nå mannens tenner med tannlegerapporten til en navngitt danske. Dette vil gi 100 prosent identifikasjon.

Politiet i Danmark har fått inn en rekke tips om navngitte personer etter at de mandag gikk ut med bilde av den drepte og parterte personen. Mannen er 30- til 35 år og har skandinavisk utseende.

Også en rekke nordmenn har ringt fordi de tror det er en de kjenner. Lassen sier at alle disse tipsene har blitt lagt vekk fordi signalementet ikke passer med den døde.

- Jeg har fått flere telefoner fra norske kvinner som tror det er deres sønn. Jeg har beroliget dem og sagt at det nok ikke er en nordmann. Helt sikker kan vi ikke være før mannen er 100 prosent identifisert, sier Lassen

Den drepte ble funnet i tre deler i København lørdag. Politiet vet ikke hva som er årsaken til drapet.

- Når vi vet hvem den døde er vil vi trolig vite mer om hva som ligger bak drapet, sier Lassen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.