Reddet av BH-en

BH-en ble redningen da Jessica (24) falt og skadet seg i fjellet.

23.06.08 10:53

I tre dager lå 24 år gamle Jessica hardt skadet i fjellet, uten å vite hvor hun var eller med utsikter til å bli funnet.

Det var da hun kom på ideen om å bruke BH-en for å varsle letemannskapene.

Hardt skadd
Jessica B. fra staten Montana i USA dro til tyske Untersberg i Bayern for å lære seg språket. Her fant hun seg jobb og et sted å bo. På en gåtur i fjellområdene rundt gikk hun seg vill etter mørkets frembrudd, og falt utfor en skrent.

Hun ble hardt skadd i fallet, og slo blant annet skulderen ut av ledd. Hjelpeløs ble Jessica liggende uten mat eller muligheter til å komme seg ned på egen hånd.

- Hun klarte ikke å gå, men krøp 2,5 kilometer på magen. Den ene natten søkte hun tilflukt i en hule, der hun også fant vann å drikke, sier Markus Leitner i Røde Kors hjelpemannskaper til Bild.de.

Taubane
Etter tre dager kom Jessica på ideen som trolig reddet livet hennes. Hun knyttet BH-en sin fast til en taubane for transport av materialer som gikk fra fjellet og ned til en treforedlingsfabrikk. Da arbeiderne fant BH-en, varslet de letemannskapene, som dermed også visste hvor de skulle lete etter amerikaneren.

24-åringen ble kort tid etter oppdaget av et helikopter, som fraktet henne ned fra fjellet og til sykehus.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Tyskland

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag