*Nettavisen* Nyheter.

Reddet etter to uker på flåte

Her er historien som gleder i all elendigheten etter flodbølgens herjinger: Denne mannen ble funnet søndag etter to uker på en flåte på åpent hav.

11.01.05 07:57

Monsterbølgen som skyllet inn over Sørøst-Asia har skapt en endeløs rekke av lidelseshistorier som har rørt en hel verden til tårer. Ari Afrizals (21) nærmeste hadde intet håp om å få se gutten sin igjen i live da han forsvant under naturkatastrofen.

Men så, søndag, ble endeløs sorg snudd til grenseløs glede. Ari ble funnet i god behold av et containerskip, drivende på en flåte i Det indiske hav - to uker etter den katastrofale ulykken.

Ga opp håpet

- Jeg hadde gitt opp da skipet plukket meg opp, sa Ari forsiktig da han møtte internasjonal presse i Malaysia mandag ettermiddag.

- I 12 dager spiste jeg gamle kokosnøtter før jeg gikk helt tom for fast og flytende føde. Jeg var sikker på å dø, sa han ifølge Reuters.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: EPA/Scanpix

156.000 døde

Ari drev med bygningsarbeider på et hus i den indonesiske Aceh da naturkatastofen inntraff. Provinsen, hvor flesteparten av de 104.000 omkomne indoneserne bodde, er den som ble hardest rammet. Totalt er dødstallene kommet opp i over 156.000.

Han ble dratt med til havs, og fikk først klamret seg til en liten fiskebåt som var lekk. Siden fikk han tak i flåten som var farkosten han ble funnet i.

- Jeg så flere ganger skip seile forbi, men ingen av dem oppfattet mine rop om hjelp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.