RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reddet få timer før han skulle henrettes

DØMT TIL DØDEN: Richard Gossip
DØMT TIL DØDEN: Richard Gossip Foto: Handout (Reuters / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Denne saken kan styrke argumentene til motstandere av dødsstraff.

NEW YORK (Nettavisen): En domstol i Oklahoma gikk onsdag med på å utsette henrettelsen av Richard Glossip (52), bare noen få timer før den skulle fullbyrdes.

Glossip er dømt - to ganger - for å ha beordret drapet på Barry Van Treese, som eide det hotellet i Oklahoma City som Glossip jobbet på.

Glossips medarbeider Justin Sneed er dømt for å ha slått ihjel Van Treese. Sneed var et nøkkelvitne for påtalemyndigheten i saken mot Glossip.

52-åringen skulle henrettes onsdag ettermiddag, lokal tid, men advokatene hans sier at de har fremskaffet nye bevis i saken og derfor har domstolen utsatt henrettelsen til 30. september, slik at bevisene kan legges fram i retten.

Ifølge Associated Press har en av Sneeds medfanger, Michael Scott, signert et vitnemål som forteller at Scott har hørt Sneed uttale at Glossip er uskyldig.

Sneed er dømt å ha drept Van Treese med et balltre, men unngikk dødsstraff ved å vitne mot Glossip.

Richard Glossip er altså dømt til døden, selv om det fortsatt er tvil rundt skyldspørsmålet. Sneed hadde tross alt motiv for å lyve, ettersom han selv unngikk dødsstraff ved å få en annen mann dømt.


Saken til Glossip har fått en del oppmerksomhet i USA etter at skuespillerinnen Susan Sarandon tok opp saken hans. Sarandon spilte i filmen Dead Man Walking, som handler om nettopp dødsstraff.

Hennes rolle i filmen er basert på livet til nonnen Helen Prejean, som er en aktiv motstander av dødsstraff og har besøkt Glossip en rekke ganger i fengselet.

RICHARD GOSSIPS advokater, Kathleen Lord og Don Knight, var i godt humør etter at retten gikk med på å utsette henrettelsen i to uker.
TIRSDAG demonstrerte disse menneskene mot den planlagte henrettelsen av Richard Gossip. Onsdag ble den utsatt i to uker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere