RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reddet Frances i siste liten

Sist oppdatert:
To timer før Frances Newton (39) skulle henrettes, grep guvernør Rick Perry i Texas inn. - Jeg er svært lettet, sier Frances.

Newton er dømt for å ha drept sin mann og to barn for 17 år siden, men har hele tiden hevdet sin uskyld.

- Jeg har ikke drept mannen og barna mine. Jeg vil ikke innrømme for å slippe unna med en mildere straff, har Newton uttalt gjentatte ganger i løpet av de siste 17 årene.

Lettet
Natt til torsdag norsk tid skulle hun henrettes, men guvernør Rick Perry i Texas stanset henrettelsen to timer før den skulle skje, melder AP. Newton, som satt i en liten celle ved siden av dødskammeret, var naturlig nok svært lettet etter at hun fikk beskjeden, men sier at hun ikke var overrasket.

- Nei, jeg hadde håp om at noen ville høre oss. Jeg er lettet på vegne av familien min, sier Newton ifølge AP.

Guvernør Perry vil at Newtons advokater skal få bedre tid på seg til å bevise hennes uskyld. Advokatene vil blant annet få analysert Newtons klesplagg kjemisk, og de vil gjennomføre flere prøveskytingstester med drapsvåpnet.

- Jeg ser ingen bevis for uskyld. Men, jeg gir utsettelsen for å gi retten mulighet til å teste rester av krutt på skjørtet den anklagede bar da drapet ble begått, og våpenet som ble brukt, sier Perry.

- Selv om dette bevismaterialet ble vurdert av juryen og ankedomstolene, finnes det nå ny teknologi for å teste kruttrestene, sier Perry.

Utsatt fire måneder
Henrettelsen er foreløpig utsatt i fire måneder.

Newton er den første svarte kvinne som er berammet for henrettelse i Texas siden den amerikanske borgerkrigen på 1860-tallet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere