*Nettavisen* Nyheter.

Reddet ut av krigshelvetet

Foto: (Privat)

Norske Fatima og barna Miriam (13) og Ayad (11) tilbrakte tre uker i bomberegnet i Libanon.

01.08.06 15:12

Tirsdag formiddag kjørte de sammen med ektemannen og faren Hakim Mardan fra Bekaa-dalen til Beirut. Da hadde familien vært låst fast i Bekaa-dalen siden den israelske bombingen i Libanon startet for tre uker siden.

-Nå sitter Fatima og barna på bussen til Damaskus. De kjørte fra Beirut ved 01.30-tida og vil være i Damaskus i kveld, sier ektemannen Hakim Mardan til TV 2 Nettavisen.

Ifølge UD var det til sammen 22 norske statsborgere eller personer med norsk tilknytning på bussen. Dermed er nærmere 1000 nordmenn evakuert.

Vettskremte
El Burge-familien kjørte fra Aali el Nahri i Bekaadalen ved 10-tida norsk tid. Landsbyen ligger litt sør for byen Baalbek.

- Det er farlig på veien, men vi kom fram. Barna var glade. De har vært vettskremte, sier Hakim Mardan.

I forrige uke forsøkte familien å kjøre til Damaskus på egen hånd, men måtte snu etter at en lastebil foran dem ble bombet.

Bombet
Søndag lovte Israel en 48 timer lang pause i luftangrepene mot Libanon. Både mandag og tirsdag var det likevel harde angrep.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ifølge Hakim opplevde ikke familien bombing natt til tirsdag.

- De bombet ikke ved oss, men i Al-Massna-distriktet mot grensen til Syria, sier han.

Tirsdag lovet israelske regjeringskilder at alle biler som fraktet våpen fra Syria til Hizbollah i Libanon vil bli bombet.

Blir igjen
Med de som kommer til Damaskus tirsdag er til sammen 989 nordmenn eller folk med tilknytning til Norge evakuert fra Libanon.

- Det er fortsatt et 50-talls nordmenn igjen i Libanon av de vi har registrert. De fleste av disse er på jobb, eller har ytret ønske om å bli, sier informasjonsrådgiver Frode Andersen til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag