RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reddet ut av ruinene

(AP)
Sist oppdatert:
Denne mannen var heldig og slapp levende fra det da en boligblokk kollapset i Kairo. Minst ni personer mistet livet.

Åtte av de drepte er politifolk som omkom da den 12 etasjer høye bygningen kollapset i en forstad til Cairo, melder Egypts offisielle nyhetsbyrå MENA.

Letemannskaper lette fortsatt etter andre politifolk som er savnet etter infernoet som inntraff mandag kveld. I blokken var det både en populær restaurant og leiligheter. Blokken tok fyr, og etter kort tid raste den sammen.

Den eldre mannen nederst til høyre på bildet var en av de heldige som kunne reddes ut uten alvorlige skader.

Heldige
Egyptiske myndigheter priser seg lykkelig over at katastrofen ikke endte enda verre. De fleste innbyggerne rakk å flykte fra blokken før den kollapset, men flere politimenn som hjalp til med redningsarbeidet var altså inni bygget da det raste sammen.

36 personer skal ha blitt skadet, men bare 12 av dem trengte behandling på sykehus.

Vitner forteller at brannen startet i kjeller der det angivelig ble oppbevart lettantennelige stoffer og spraybokser. Brannen førte til flere eksplosjoner forårsaket av gassbeholdere.

Ulovlig oppsatt
Boligbyggingsminister Ibrahim Sulemain, som besøkte branntomten tirsdag, sier at det aldri har vært gitt tillatelse til å bygge en 12 etasjers bygning på stedet. Det ble bare gitt tillatelse til fem etasjer da bygget ble satt opp i 1981.

Mange boligblokker i Egypt er bygd uten hensyn til sikkerhetsforskrifter. Byggherrer setter ofte ekstra etasjer på eksisterende blokker, noe som gjør bygningene ustabile og kan få dem til å kollapse.

I mai i fjor omkom sju mennesker da en seks etasjer høy bygning raste sammen i Kairo. Det bodde rundt 50 personer i denne blokken, som lå i Shoba, en fattig bydel med flere millioner innbyggere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere