RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Reddet utmagret mann ut av nedsnødd bil

Sist oppdatert:
Hevder han har sittet fast siden desember.

En mann i 40-årsalderen ble fredag reddet ut av en nedsnødd bil på en skogsvei utenfor Umeå i Norrland i Sverige. Han hevder han har sittet der i minst to måneder, skriver Västerbotten-Kuriren.

Stedet han ble funnet på ligger 1500 meter fra motorveien E4 mellom Umeå og Sävar.

På sykehus
Mannen får nå intensivbehandling på Universitetssjukhuset i Umeå, der det opplyses at han etter omstendighetene har det bra.

Operasjonsleder Ebbe Nyberg hos politiet i Umeå sier han forstår at historien kan høres usannsynlig ut. Han sier politiet bare har gjengitt hva de har sett og hva mannen har sagt.

- Vi ville ikke ha funnet på noe sånt. Redningsmannskapene var jo også på stedet og så det samme som vi, sier han.

En av de som deltok i redningsarbeidet sier det er utrolig at mannen lever med tanke på at han ikke har hatt noe mat, men også med tanke på at det har vært virkelig kaldt en periode etter jul.

Så noe som rørte på seg
Det var noen som var på snøscootertur i området som oppdaget bilen og mannen.

De trodde først det var et hensatt bilvrak de hadde funnet. Da de ryddet rundt kjøretøyet oppdaget de noe som rørte på seg.

Politiet, ambulanse og brannvesen ble varslet. Mannen lå i baksetet på bilen i en sovepose. Han kunne si noen ord, men var for svak til å kunne gå og ble hentet ut på båre.

- Han sa han hadde ligget der siden 19. desember. Og han har ikke spist noe annet en snø. Han var svært mager og utmattet, sier Ebbe Nyberg hos Umeå-politiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere