RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Redningen nær for gruvearbeidere

Sist oppdatert:
Redningsmannskaper sier tirsdag at de bare er få meter fra å nå de 13 savnede gruvearbeiderne som har sittet fast i en gruve sør i Russland siden torsdag.

Tjenestemenn sier tirsdag ifølge CNN at de håper på å finne mennene i live. Håpet er at de skal ha funnet et sted der de har holdt seg unna vannet som stadig har steget i sjakten der de oppholder seg. Det har ikke vært noen kontakt med gruvearbeiderne siden de ble isolert for fem dager siden.

Sprenger seg fram
Redningsmannskaper bruker boreutstyr og dynamitt for å ta seg gjennom fjellet fra en tilstøtende gruvegang og frem mot stedet hvor de antar gruvearbeiderne oppholder seg. Tirsdag skal det bare være tre til fire meter som skiller redningsfolkene fra arbeiderne.

CNNs reporter på stedet sier redningsfolkene venter et gjennombrudd i løpet av tirsdagen. Imidlertid fortsetter vannet å strømme inn i gruven, og hele gruven kan bli oversvømt før hjelpen kommer fram.

Reddet 33
46 gruvearbeidere ble sittende fast torsdag kveld etter at vann som begynte å fosse inn i gruven, kortsluttet det elektriske anlegget og ødela heisen som er arbeidernes vei ut av gruven. Lørdag ble 33 av arbeiderne reddet ut.

Ifølge nyhetsbyrået Interfax deltar så mange som 800 mennesker i redningsoperasjonen.

Dødsulykker er vanlig i den russiske gruveindustrien. I fjor døde 68 gruvearbeidere på jobb, ifølge gruvearbeidernes fagforening.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere