RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Redningsaksjon for basseng-elg

Sist oppdatert:
- Elgen blir reddet, forteller en gledesstrålende villaeier. SE VIDEO.

Mens elgene som forvillet seg inn i et villaområde på Ris i Oslo tidligere i uken ble skutt , går man langt for å hjelpe skogens konge i nabolandet.

En elg som hadde satt seg fast i et svømmebasseng i Halland i Sverige, har skapt stor furore. Bassenget var dekket over for vinteren, da elgen var på tur gjennom villastrøket torsdag morgen, melder svenske TV4 Nyheterna .

Elgen oppdaget ikke bassenget, før den sto med vann til opp til buken.

- Jeg har en elg i svømmebassenget mitt, var den noe uvanlige beskjeden redningstjenesten i Halmstad fikk klokken 6.02 torsdag morgen.

Avlivning
- Jeg var hjemme da jeg hørte et plask ute fra hagen, sier huseieren til TV 4 Nyheterna.

Han tømte straks bassenget for det iskalde vannet, og redningstjenesten bygde en redningstrapp av paller sånn at elgen skulle kunne ta seg opp av bassenget for egen maskin.

Se video av elgenher .

Politiet kom også til stedet.

- Vi gjør ingenting, selv om det høres forferdelig ut. Taktikken vår er å vente på at elgen skal roe seg ned, og så klare å ta seg opp selv. Men det er klart at den ikke tør det når det er så mange som står rundt og tar bilder, sier Stefan Jarlhage i Halmstad-politiet.

De åpnet torsdag for å avlive dyret.

Et døgn senere står elgen fremdeles i bassenget, skremt og forvirret over all oppmerksomheten. For naboer, presse og skuelystne har strømmet til, for å se den uvanlige vinterbaderen.

Løftes ut
Fredag morgen kom gladmeldingen: Elgen får leve.

- Den kommer til å bli skutt med en bedøvningspil, deretter vil den bli løftet opp av bassenget og transportert ut i skogen, forteller en lettet huseier.

Og nå er elgen reddet opp.

Klokken 10.50 ble elgen skutt med bedøvelsespil av en lisensiert dyrbedøver.

- Forskjellen mellom mitt bedøvelsespreparat og det veterinærene bruker, er at dette er utrolig potente saker. Jeg kan jo ikke skyte en hel bedøvelsessprøyte, men kun tre milliliter, sier Claes L. Ljung til Hallands Nyheter .

Elgen falt i søvn og man lyktes deretter med å løfte den ut av svømmebassenget.

- Nå ligger elgen her og har det rolig og fint, rapporterer Hallands Nyheters reporter Peter Mickelsson.

Villaeieren eier selv kranbilen som ble brukt i redningsaksjonen. Nå vil elgen bli fraktet ut i skogen, der den forhåpentligvis våkner opp i fred og ro.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere