RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Redningslag og nødhjelp får ikke landet i Katmandu

Det er mange indere og andre utlendinger som ønsker å forlate det jordskjelvrammede Nepal så raskt som mulig. Den internasjonale flyplassen i Katmandu er overfylt av folk som venter på å komme seg med et fly.
Det er mange indere og andre utlendinger som ønsker å forlate det jordskjelvrammede Nepal så raskt som mulig. Den internasjonale flyplassen i Katmandu er overfylt av folk som venter på å komme seg med et fly. Foto: Navesh Chitrakar (Reuters/NTB scanpix)
Den lille internasjonale flyplassen i Katmandu er så overbelastet at flere internasjonale grupper med redningsfolk har blitt tvunget til å snu.

Tribhuvan internasjonale flyplass var delvis stengt søndag på grunn av etterskjelv, men mandag åpnet den for kommersielle flyginger. Flyplassen kan bare ta hånd om åtte fly av gangen og kombinasjonen av vanlige passasjerfly og fly som skal levere humanitær hjelp og redningsarbeidere, har sprengt kapasiteten.

Les også: Frykter 10.000 har omkommet i jordskjelvet i Nepal

Bilder på sosiale medier viser at terminalen i Katmandu er stapp full av indere og andre utlendinger som vil ut av det jordskjelvrammede landet så raskt som mulig. Samtidig er hjelp fra hele veien på vei inn til landet.

Et fly med et japansk redningslag sirklet mandag i flere timer inntil piloten måtte føre flyet til Kolkata i India for å fylle drivstoff. Et nytt forsøk på å lande i Katmandu mislyktes også, og til slutt måtte flyet vende tilbake til Thailand der det kom fra.

Et transportfly fra det indiske luftforsvaret måtte også snu fordi det ikke fikk plass på flyplassen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere