RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Redningsmenn begår selvmord

Sist oppdatert:
Redningsmannskapene i New Orleans er under enormt press. Flere har tatt sine egne liv, sier ordfører Ray Nagin.

Det melder Avisenes Nyhetsbyrå.

- Jeg har en del brannmenn og politifolk som har blitt traumatisert. Vi har allerede hatt noen selvmord, så jeg forsøker å la dem få hvile. Men vi har problemer. Vi kan få dem til Baton Rouge. Men i Baton Rouge er det ingen sykehus. De trenger fysiske og psykiske undersøkelser, sier ordføreren i New Orleasn, Ray Nagin til nyhetsbyrået AP.

Redningsmannskapene har i flere dager måtte bane seg vei blant døde mennesker, uten mulighet til å gjøre noe, i håp om å nå flere levende.

- Det er høyst uvanlig at det skjer. Selv ikke etter tsunamien og større jordskjelv som jeg har jobbet med har jeg hørt om slike selvmord, konstaterer psykolog Atle Dyregrov, som er leder for Senter for Krisepsykologi i Bergen, overfor Avisenes Nyhetsbyrå.

Dyregrov mener det kan være flere forklaringer på selvmordene. Det har blant annet kommet rapporter om at både politi og rednoingsmannskaper flyktet fra byen, og psykologen mener skamaspektet kan være en bakenforliggende årsak.

Å måtte stå hjelpeløst å se på at ofre dør, særlig dersom det er barn involvert, kan være en annen årsak til selvmordsbølgen blant redningsmannskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere