*Nettavisen* Nyheter.

Regjerings-avtale underskrevet

Palestinske grupper underskrev avtale om en felles regjering torsdag kveld.

09.02.07 15:14

Fatah og Hamas er enige om å danne en palestinsk samlingsregjering, sier talsmann for den palestinske presidenten til Nettavisen.

– Fatah og Hamas er enige om å danne en nasjonal samlingsregjering etter to ukers forhandlinger med 25 rådgivere. Ni ministerposter går til Hamas, og seks departementposter går til Fatah. I tillegg går fire departementposter til andre politiske partier, og fem til uavhengige personer, sier talsmann Nabil Amr til Nettavisen på telefon fra Mekka.

- Vi ble også enige om at Hamas-lederen Khaled Meshaal får nestledervervet i PLO, sier en anonym høytstående kilde til Nettavisen.

Saudi-Arabias kong Abdullah inviterte de palestinske lederne til Mekka for å få slutt på sammenstøtene som har kostet over 90 palestinere livet i de siste ukene.

Ble enige
Men Hamas' nestleder Mousa Abu Marzouk sier også at Hamas og Fatah ble enige om at uavhengige personer skal inneha tre nøkkelstillinger i denne nye palestinske regjeringen.

- Statsminister skal være statsminister Ismail Haniyeh. Utennriksminister-posten går til den uavhengige Zayad Abu Amr, og finansminister blir uavhengige Dr. Salam Fayad. Begge er kjent og har respekt hos alle palestinske partiene. Vi fortsetter å diskutere hvem skal bli innenriksminister, sier Abu Marzouk til Nettavisen på telefon fra Mekka.

- Annerkjenner den nye avtalen Israel?

- Ja, den nye samlingsregjeringen skal respektere alle tidligere inngåtte avtaler som PLO har gjort, sier Marzouk.

Den nye palestinske samlingsregjeringen skal også oppheve den vestlige boikotten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.