*Nettavisen* Nyheter.

Reinfeldt slått hårfint i helgens statsministerduell

SKOLESNAKK: Skolen har vært et av temaene under valgkampen i Sverige. Statsministeren kaller muligheten for å velge skole, det frie skolevalget, for en umistelig rett. Foto: Pontus Lundahl (NTB scanpix)

Statsminister Reinfeldt sier regjeringen satser på mer svenskundervisning og mer matte for å snu dårlige resultater i svenske skoler.

Stockholm (NTB-TT): Svenske eksperter slår fast at helgens store TV-sendte statsministerduell var lite spennende.

Den rødgrønne blokken med Socialdemokraterna, Vänsterpartiet og Miljöpartiet, med partileder i Socialdemokraterna Stefan Löfven i front, møtte sittende statsminister Fredrik Reinfeldt i den borgerlige Alliansen til debatt søndag.

– Skuffet

Det var seks utvalgte valgkamptemaer som sto på menyen under SVTs statsministerduell, men noen stor kamp ble det aldri i TV-studioet, skriver Aftonbladet.

Da Löfven ba Reinfeldt om å roe ned, svarte Reinfeldt: – Jeg er rolig.

Og rolig er også inntrykket hos de eksperter avisen har snakket med.

– Jeg er skuffet over at jeg kun fikk oppleve denne småfilingen, sier retorikkeksperten Elaine Ekswärd rett etter.

Hun mener at den som vant debatten var Stefan Löfven, men det var på håret.

– Han vant så vidt. Det har nesten aldri skjedd før, sier hun

Skole

Skolen har vært et av temaene under valgkampen i Sverige. Statsministeren kaller muligheten for å velge skole, det frie skolevalget, for en umistelig rett.

Selv den rødgrønne statsministerkandidaten forsvarer det frie skolevalget, til tross for at han mener det har bidratt til økte forskjeller mellom skoler og elever.

– Ja, det er en konflikt der. Det er ikke et onde å få velge skole, men i dag velger man for å velge bort en dårlig skole, sier Löfven.

Statsminister Reinfeldt sa regjeringen satser på mer svenskundervisning og mer matte for å snu de stadig dårlige resultatene til svenske skoler.

I tillegg var våpeneksport, ledighet, klima, velferd og innvandring en del av TV-duellen søndag kveld.

På en fersk måling tidligere søndag fikk alliansen støtte fra 38,5 prosent, mot 47,1 for de rødgrønne. Riksdagsvalget er 14. september. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.