*Nettavisen* Nyheter.

Reklamerer for anoreksi

Foto: Scanpix

Nettsteder fremmer anoreksi og bulimi som livsstiler snarere enn sykdommer.

06.01.07 12:09

Nettsteder som er pro-anoreksi og pro-bulimi presenterer seg som støttenettverk og nekter for at de oppfordrer folk til å forbli tynne. Likevel skriver de også tips om å bli tynnere ved siden av glamorøse bilder av tynne kjendiser og modeller. Nå advarer den britiske organisasjonen Eating Disorders Association mot trenden, melder Reuters.

- Faren ved disse nettstedene er at unge mennesker som bygger dem opp ikke har noen anelse om de forferdelige medisinske følgene spiseforstyrrelsene kan få. Man kan blant annet miste fruktbarheten og utvikle benskjørhet, sier foreningen pressetalsmann Steve Bloomfield til BBC Radio.

- Omkring en av fem mennesker som ikke får korrekt form for behandling dør for tidlig, så de dreper faktisk folk bokstavelig talt.

- Amerikanske undersøker slår fast at mennesker som bruker disse nettstedene er mindre mottakelige for å søke hjelp og behandling, sier professor Janet Treasure til Reuters.

En undersøkelse fra desember blant amerikanske pasienter mellom ti og 22 år viste at opptil en tredjedel lærte om nye slankemetoder fra nettsteder som fremmer spiseforstyrrelser.

Chatterom på nettet brukes også til å utveklse tips, for eksempel virke medisiner som gjør at man spyr, og hvor på nettet disse medisinene kan kjøpes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.