Rekonstruksjon av Marita-drapet utsatt

Marita Strøm (38) ble skutt og drept i Irak. Hennes 25 år gamle kurdiske ektemann er fengselt for drapet. Bildet er tatt like før hun reiste på ferie 9. august i år.

Marita Strøm (38) ble skutt og drept i Irak. Hennes 25 år gamle kurdiske ektemann er fengselt for drapet. Bildet er tatt like før hun reiste på ferie 9. august i år. Foto: Privat / SCANPIX

Brynjar Meling har bedt norsk politi se på ny informasjon han mener kan frikjenne ektemannen for drapet i Suleimaniya. Rekonstruksjonen av drapet ble mandag utsatt.

14.09.04 00:39

Hvorfor rekonstruksjonen ble utsatt eller når den vil bli holdt, er ikke klart.

- Det er det opp til retten å avgjøre, sier politisjef Rizgar Ali Aziz via en tolk til TV 2 Nettavisen.

Politisjefen kan heller ikke si når det blir rettssak mot den fengslede ektemannen.

Frykter politiet
Osman, som har sittet fengslet siden forrige helg, nekter fortsatt for å ha noe med drapet å gjøre. Han har nå fått tilgang til en kurdisk advokat. Osmans norske advokat, Brynjar Meling, sier til TV 2 at han har fått opplysninger om at flere personer i Norge som sitter på viktig opplysninger i saken, ikke tør gå til politiet eller stå fram av frykt for represalier fra politiet mot familiene deres i Nord-Irak.

- Vi er blitt kontaktet av personer som har slekt i Kurdistan som ikke er forbundet med saken på den ene eller andre siden. De har kommet med opplysninger til oss som vil har brakt videre til politiet for å få verifisert gjennom etterforskning. Noen av disse personene frykter å gå til politiet i Nord-Irak, sier Meling til TV 2 Nettavisen.

Politisjefen i Suleimaniya avviser at de har noe å frykte.

- Det kan ikke stemme. Vi nekter ingen å komme med sine opplysninger, sier Rizgar Ali Aziz.

Tomhylser
Rekonstruksjonen av drapet kan gi politiet viktige ledetråder i saken. Marita Strøms ektemann, Osman Omar Osman, hevder ukjente gjerningsmenn skjøt og drepte kona hans da familien var på vei hjem fra et middagsbesøk hos en venn.

To av familiens tre døtre satt i bilen da kona ble skutt. Den eldste datteren på fire år ble lettere skadd i hånden.

Politiet hevder spor i bilen og på offeret tyder på at Osman selv skjøt kona, eller fikk andre til å gjøre det. Politiet hevder blant annet at det er funnet tomhylser i bilen som tyder på at skuddene som drepte Marita Strøm ble avfyrt inne i bilen.

Politiet har tidligere hevdet at skuddsårene viser at den 38 år gamle trebarnsmoren ble skutt fra førersiden av bilen, der Osman satt. Kvinnen skal også ha slagmerker på venstre arm og venstre side av ansiktet.

Ifølge Aftenposten er det imidlertid ikke avklart om skuddsårene på venstre side er inngangssår eller utgangssår. Dersom de viser seg å være utgangssår, styrker det ektemannens forklaring om at han ikke skjøt henne. Til sammen er åtte personer arrestert i saken. Ingen av dem skal være siktet, men har status som mistenkte i saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag