RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekordinteresse for Knutby-anke

Sist oppdatert:
Svea Hovrätt i Stockholm melder om rekordstor medieinteresse for ankesaken etter Knutby-drapet. Fredag starter runde to etter tragedien.

Tidligere pastor i Filadelfia-menigheten i Knutby, Helge Fossmo, og barnepiken Sara Svensson må på nytt forsvare seg mot påtalemyndighetens anklager om drap og drapsforsøk.

Selv om det antas at de fleste detaljer rundt forholdene i Knutby-menigheten nå er kjent, melder Svea Hovrätt om enorm interesse for saken.

I Uppsala tingsrätt ble Fossmo 30. juli dømt til livsvarig fengsel for oppfordring til drap på sin kone Alexandra og naboen Daniel Linde. Han ble frifunnet for drap på sin første hustru, Helene Fossmo, som ble funnet død i parets hjem i desember 1999.

Full rett
Interessen for saken var stor da den ble ført i tingretten i Uppsala før sommeren, men nå meldes det om rekordinteresse blant både svenske medier. Svenskene er også overrasket over den store norske interessen for saken.

- Vi har satt av halve rettssalen til journalister som skal dekke saken, men det er et gammelt bygg med små saler og ikke god nok plass. Vi har allerede fått en del kritikk for dette, sier Maria Sjöberg ved Svea Hovrätt til NTB.

Foruten de 16 plassene som er reservert mediene er åtte forbeholdt familie og pårørende til de siktede og ofrene. Kun åtte plasser er reservert for vanlige nysgjerrige, plasser domstolen regner med det blir kamp om.

I tillegg til plassene inne i rettssalen er det også avsatt en ekstra sal med lydoverføring fra rettsforhandlingene der pressefolkene kan sitte.

Vil stå fram
Ifølge Ola Nordström vil ikke Helge Fossmo i denne rettsrunden anstrenge seg for å gjemme seg for pressens fotografer.

- Han kommer ikke til gjemme seg bak jakker eller andre ting. Han ser bedre ut nå enn på det gamle passbildet som alle har trykket. Det ser han jo selv også, sier Nordström.

Tilbake i fengsel
Sara Svensson har under hele etterforskningen samarbeidet med politiet og var godt fornøyd da tingretten dømte henne til tvungen psykiatrisk behandling i stedet for livsvarig fengsel, som var aktors påstand.

- Sara ble bedrøvet og lei seg da påtalemyndigheten anket. Nå har hun sittet på sykehuset i Vadstena hele sommeren, og kun de to siste ukene har hun fått behandling, sier Svenssons forsvarer, advokat Christer Söderberg, til NTB.

- Jeg er skeptisk til den diagnosen hun har fått og føler at den er litt konstruert. Derfor vil vi at hovrätten også skal stilling til spørsmålet om hun skal dømmes til behandling og ikke fengsel, sier Elin Blank.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere