RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rekordmange feirer jul i Phuket

Sist oppdatert:
Tsunamien skremmer ikke årets juleturister fra å velge Phuket. Rekordmange reiser til Thailand i år.

(SIDE2): Allerede før den katastrofale flodbølgen slo inn over turister og fastboende i Thailand, hadde Star Tour bestemt seg for å øke kapasiteten til de populære destinasjonene i Asia.

Vonde minner

- Etter tsunaminen var vi fortsatt innstilt på å satse kraftig på turer til Thailand. Nå i vinter regner vi med å sende 10.000 gjester østover, sier informasjonssjef i Star Tour Lena Petersson til Side2.

De vonde minnene etter naturkatastrofen i romjulen i fjor har ikke satt noen demper på interessen fra solhungrige badegjester.

- Av alle reisene vi har å tilby i julen, ble turene til Phuket først utsolgt. Folk har sikkert tsunamien i tankene, men de fleste mener det beste man kan gjøre for å hjelpe folk som bor i dette området, er å komme dit som turist.

Spår fortsatt vekst

Petersson er heller ikke snauere enn at hun karakteriserer Thailand som et av de fineste landene for turister å dra til.

- Veksten i turisttrafikken kommer ikke uten at landet har noe å by på. Thailand er et perfekt land for ferie. Her har du spennende kultur, natur og et behagelig klima. I tillegg er befolkningen utrolig vennlig, påpeker Petersson.

Hun spår fortsatt vekst i et land som passer for alle. Landet er stort og har plass til både pensjonister, backpackere og familier.

Tilbake for fullt

Salgsdirektør hos My Travel, Christian Grønli, tror også noen reisende vil reflektere over fjorårets tsunami.

- Noen lar seg ikke affisere, men andre drar ned nå i julen for å støtte opp om turistnæringen i de aktuelle områdene, mener han.

Saga og Ving har siden i fjor hatt en økning på 27 prosent i trafikken til Thailand.

- Thailand kommer tilbake for fullt og tendensen er jo at folk glemmer fort. Folk reiser også til bomberammede destinasjoner som London og Egypt, forklarer Grønli.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere