Rektor avviser anklager om sport mot sex

Universitetet i den amerikanske delstaten Colorado avviser påstander om at ledelsen forsøkte å verve fotballtalenter ved å lokke med sex. Påstandene er dypt krenkende, sa rektor Elizabeth Hoffman i helgen.

Beskyldningene om at lovende fotballspillere ble lokket med løfter om seksuelle tjenester er den siste i rekken av skandaler rundt Colorado-universitetets sportsprogram. Tidligere har tre kvinner sagt at de ble voldtatt under eller rett etter en vervefest i 2001.

- Som kvinne og som rektor er jeg dypt krenket over antydninger om at vi ikke tar slike påstander alvorlig, sa Hoffman på en pressekonferanse lørdag. Andre universitetsfolk har tilbakevist de tre kvinnenes utsagn som grunnløse.

Påstandene om en ny eksplosiv blanding av idrett og seksuelle overgrep ryster folk i Colorado, der journalisten Jeffrey Scott Shapiro nå har gitt ut en bok om voldtektsanklagene mot basketballstjernen Kobe Bryant. Boken inneholder intime detaljer fra avhør i saken.

Los Angeles Lakers-spilleren er anklaget for å ha voldtatt en kvinne på et hotell ved fjellbyen Eagle i Colorado, men sier selv at kvinnen frivillig hadde sex med ham. Det er ennå ikke fastsatt noen dato for rettssaken mot Bryant.

(NTB-Reuters-AFP)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.