RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Renteknekk i USA

Sist oppdatert:
Det ble en bred og kraftig nedgang i en volatil sesjon der rentene var i fokus.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

I forrige uke satte stigende renter på statsobligasjoner en støkk i aksjemarkedet. Faren for at aksjer ble mindre attraktive siden alternative investeringer gir økende avkastning sendte de globale børsene rett ned.

NA24 - din næringslivsavis

Tirsdag kveld har renten på de tiårige statsobligasjonene steget til 5,24 prosent fra 5,16 prosent sent mandag.

Flere spekulerer nå i at et forventet rentekutt i USA ikke vil komme i denne omgang. Da inflasjonen falt til det nivået den amerikanske sentralbanken er komfortabel med, begynte flere i markedet å spekulere i at det kunne gå mot en rentenedgang i USA. I forrige uke økte flere land rentenivået og sammen med økte markedsrenter skremte det de globale aksjemarkedene.

- Tilbakegangen er ikke over, men all volatiliteten vi ser skyldes utløpsdatoen på opsjoner, sier en sjefmarkedsstrateg, ifølge Marketwatch.

Av de 30 komponentene som utgjør Dow Jones var det hele 30 som opplevde en markant nedgang.

Meglerhuset Lehman Brothers sparker i gang resultatsesongen for investeringsbankene. I løpet av de siste tre månedene sitter investeringsbanken igjen med 1,27 milliarder dollar i nettoresultat tilsvarende 2,21 dollar per aksje.

I samme periode året før hadde Lehman Brothers et resultat på 1 milliard dollar eller 1,69 dollar fordelt per aksje. Omsetningen økte til 5,51 milliarder dollar fra 4,41 milliarder i fjor.

Ifølge Thomson Financial ventet analytikerne et resultat på 1,88 dollar per aksje av en omsetning på 4,97 milliarder dollar. Det skriver Marketwatch.

Sviktende salg av blant annet kalkulatorer gjør at Texas Instruments reduserer det øvre sjiktet i sin veiledning for andre kvartalsresultatet. Markedet sendte aksjekursen ned med over to prosent på Wall Street.

Fra den videreførte driften venter selskapet å legge frem et resultat per aksje på mellom 40 og 44 cents, mot 39 til 45 cents tidligere. Ledelsen i selskapet venter at omsetningen i andre kvartal vil ligge mellom 3,36 milliarder dollar og 3,51 milliarder dollar ned fra et intervall 3,32 milliarder dollar og 3,6 milliarder dollar.

Oljeprisen falt på råvarebørsen i USA grunnet spekulasjoner om at energidepartementet i morgen vil fremlegge en oversikt over oljelagrene som viser en økning samtidig som raffineriene har økt produksjonstrykket. Før på dagen steg prisene etter at det internasjonale energibyrået forespeilet at den globale etterspørselen vil øke samtidig som leveransene fra Nigeria ventes å falle.

Tallknuserne venter at bensinlagrene vil vise en økning på 1,5 millioner fat, ifølge estimater innhentet av Bloomberg. Dersom dette holder stikk vil det være sjette uken på rad med økning. Det er anslått at raffineriutnyttelsen vil vise en stigning med 0,7 prosent til 90,3 prosent.

-Bensinkrisen tynes ut av markedet. Enda en oppbygging i bensinen er ventet så vel som en oppgang for raffineriutnyttelsen, sier en risikoanalytiker, ifølge Bloomberg.

WTI-oljen falt med 0,9 prosent til 65,35 dollar fatet.

Dagens nøkkeltall:
Dow-0,97% til 13.295,01

Nasdaq-0,87% til 2.549,77

S&P 500-1,07% til 1.493,00

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere