RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Søndag var Kentucky-senator først med i flere talkshow hvor han kritiserte Clintons utenrikspolitikk og solgte effekter med slagordet «Liberty not Hillary» (Frihet, ikke Hillary).
Søndag var Kentucky-senator først med i flere talkshow hvor han kritiserte Clintons utenrikspolitikk og solgte effekter med slagordet «Liberty not Hillary» (Frihet, ikke Hillary). Foto: Joel Page (Reuters / NTB Scanpix)

Republikanere langer ut mot Clinton

Flere republikanere var raskt ute med å kritisere Hillary Clinton etter at hun kunngjorde at hun melder seg på i kampen om å bli USAs neste president.

Et bilde av den tidligere utenriksministeren troner på topp på Republikanernes nettside for valgkampanjer, GOP.com, sammen med en underskriftskampanje som heter «Stop Hillary» etter at hun søndag kunngjorde sitt kandidatur.

Gjennom dagen haglet republikanske kommentarer på Twitter, i videomeldinger, intervjuer og uttalelser som angrep Clintons hele karriere.

Rand: Frihet, ikke Hillary

Blant dem som langet ut mot den tidligere utenriksministeren, var Kentucky-senator Rand Paul, som meldte seg på i kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat forrige uke.

Søndag var han først med i flere talkshow hvor han kritiserte Clintons utenrikspolitikk og solgte effekter med slagordet «Liberty not Hillary» (Frihet, ikke Hillary).

Deretter publiserte han en video, hvor en kvinnestemme sier: Hillary Clinton representerer det verste av Washington-maskinen – maktarroganse, korrupsjon og dekkhistorier, interessekonflikter og mislykket lederskap med tragiske konsekvenser.

Cruz: Russland og IS

Texas-senator Ted Cruz, som kunngjorde sitt kandidatur i mars, publiserte en video hvor han sier at det å velge Clinton er det samme som å gi president Barack Obama en tredje periode.

- På hennes vakt har vi sett Russlands framgang, Iran og ISIS, sier han og referer til opprørsgruppen IS som herjer i Syria og Irak.

Kritikk kom også fra flere republikanere som ventes å melde seg inn i kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat.

Clinton og Obama

- Som utenriksminister var Hillary Clinton arkitekten bak en mislykket utenrikspolitikk som vi ser president Obama sette til livs i dag, skriver Wisconsin-guvernør Scott Walker på Twitter.

Tidligere guvernør i Florida og bror av tidligere president George W. Bush, Jeb Bush, var også ute med en video.

- Utenrikspolitikken vår må være bedre enn den Obama og Clinton sto for. Den har skadd forholdet vårt til allierte og styrket våre fiender, sier han.

Kort melding fra Rubio

Florida-senator Marco Rubio, som mandag forventes å kaste seg inn i kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat, skrev imidlertid kun en kort melding på Twitter.

- Klar for mandag, skriver han.

New Jersey-guvernør Chris Christie, som av mange regnes som en favoritt blant mulige republikanske kandidater, har til nå forholdt seg taus.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere