RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Æresdrepte fire døtre

Sist oppdatert:
Nazir Ahmed mente hans 25 år gamle stedatter hadde svertet familiens ære. Derfor slaktet han ned og drepte henne og de tre små jentene sine.

Hundrevis av kvinner og jenter blir drept av mannlige slektninger i det konservative islamistiske Pakistan. Rettighetsgrupper sa onsdag at slike æresdrap bare vil ta slutt dersom myndighetene straffer drapsmennene strengere.

Hvordan tenker egentlig en mann som begår æresdrap på kvinner i sin famile?

Nyhetsbyrået Associated Press har snakket med Nazir Ahmed – tiltalt for æresdrapene på sine fire døtre - mens 40-åringen venter på å bli overflyttet fra politistasjon til fengsel. I et oppsiktsvekkende intervju forteller mannen at han kun angrer på én ting; at han ikke drepte stedatterens kjæreste også.

Associated Press’ intervju med drapsmannen og hans kone:
Nazir Ahmed virker rolig og uten anger når han forklarer hvordan han skar strupen over på sine tre unge døtre og sin 25 år gamle stedatter for å redde sin families «ære» – en forbrytelse som har sjokkert hele Pakistan.

Den 40 år gamle kroppsarbeideren, i samtale med Associated Press mens han er i politiets varetekt, erkjenner bare anger på ett punkt: at han ikke drepte sin stedatters angivelige kjæreste også.

Ahmeds blodige firedobbelte datterdrap – med kona Rehmat Bibi som vitne, mens hun stod å vugget sin tre måneder gamle sønn – fant sted sist fredag kveld i bomullsdyrkerlandsbyen Gago Mandi øst i Punjab-provinsen.

De 11 første månedene skal det ha funnet sted mer enn 260 lignende æresdrap – bare halvparten av dem når noen gang frem til en rettssal.

Kona kan forteller at hun ble vekket av skrik idet Ahmed la hånden over munnen på stedatteren Muqadas og hogg henne i i strupen med en machete. Bibi ble hjelpeløs tilskuer fra et hjørne av rommet mens mannen også drepte parets tre små døtre – Bano (8), Sumaira (7), og Humaira (4). Mellom hvert av drapene svingte Ahmed demonstrativt macheten mot kona, med beskjed om at hun ikke måtte forsøke å gripe inn eller tilkalle hjelp.

Rehmat Bibi er i sjokk etter å ha vært vitne til at alle hennes fire døtre ble drept på grusomste måte.
Rehmat Bibi er i sjokk etter å ha vært vitne til at alle hennes fire døtre ble drept på grusomste måte.

«Jeg skalv av frykt. Jeg visste ikke hvordan jeg skulle redde jentene mine,» gråter Bibi, på telefon med AP fra landsbyen: «Jeg tryglet mannen min om å spare mine døtres liv, men ha sa bare ’hvis du lager en lyd, dreper jeg deg.'»

«Hele natten igjennom lå likene av mine døtre foran meg. Jeg greide ikke å fatte hva som hadde skjedd,» forteller Bibi.

Neste morgen ble Ahmed arrestert.

I et eksklusivt intervju med AP i baksete på en av politiets pickuper sent tirsdag, på vei til et fengsel i byen Multan, gir ikke Ahmed utrykk for noen som helst botferdighet.. Mannen fremstår uflidd men samlet, mens han forteller at han drepte Muqadas fordi hun hadde vært utro, og at døtrene hans måtte bøte med livet fordi han ikke ønsket at de skulle gjøre det samme når de ble store.

40-åringen forteller at han gikk til innkjøp av en slakterkniv og en machete etter middagsbønnen fredag, og at han gjemte bladvåpnene i huset som senere ble åsted for de fire drapene.

«Jeg trodde de yngste jentene ville gjøre som sin eldste søster hadde gjort, så de skulle tilintetgjøres,» forklarer æresdrapsmannen.

Ahmed er ubarbert og har håndjern på: «Vi er fattige folk og har intet annet å beskytte enn vår ære,» sier han.

Den nasjonale menneskerettighetskommisjonen imøtegår farens påstand om at Muqadas hadde begått utroskap, og refererer til innbyggere i landsbyen som forteller at den 25 år gamle kvinnen rømte fra ektemannen på grunn av fysisk mishandling og fordi han tvang henne til å jobbe på en mursteinsfabrikk.

Det affiserer ikke Nazir Ahmed:

«Jeg håper jeg får sjansen til å tilintetgjøre gutten hun stakk av med og sette huset hans i brann,» sverger han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere