Gå til sidens hovedinnhold

Rettssaken mot Sarkozy fortsetter

Korrupsjonssaken mot Frankrikes tidligere president Nicolas Sarkozy fortsetter etter å ha blitt stanset tidligere i uka.

Bakgrunnen for at rettssaken ble midlertidig stanset mandag, var usikkerhet rundt helsetilstanden til en av de medtiltalte, dommeren Gilbert Azibert, som Sarkozy skal ha forsøkt å bestikke.

Torsdag slo retten fast at Azibert var frisk nok til å møte i retten, sammen med Sarkozy og den tidligere presidentens mangeårige advokat Thierry Herzog, som også er tiltalt i saken.

Rettssaken, som ventes å pågå fram til 10. desember, anses som uten sidestykke i nyere fransk historie. Aldri før har en tidligere president måttet stille i retten anklaget for så alvorlige lovbrudd.

Sarkozy, som var fransk president fra 2007 til 2012, nekter for å ha gjort noe galt, men risikerer opptil ti års fengsel og en bot på drøyt 10 millioner kroner dersom han blir funnet skyldig.

– Jeg er ingen skurk, insisterte han nylig i et intervju med TV-kanalen BFM.

I 2011 ble Sarkozys forgjenger og politiske mentor, Jacques Chirac, stilt for retten, anklaget for å ha misbrukt sitt embete mens han var ordfører i Paris.

Den tiltalen var langt mindre alvorlig og det endte med en betinget dom på to år. Chirac slapp dessuten å stille i retten på grunn av helseproblemer.

(©NTB)

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe